Sunday 26 July 2015

SPAGHETTI CARBONARA

Lets try Western food, eight post :)


BAHAN-BAHAN : 


1 kg kering spageti
Garam 2 sudu halal untuk air pasta
7 keping potong daging tebal, dipotong dadu
1/2 bawang besar, dipotong dadu
2 ulas bawang putih, cincang
1/4 cawan segar parut keju Romano
1/4 cawan segar parut keju Parmesan
2 biji telur
lada retak segar
pasli dicincang segar

CARA-CARANYA

1. Bawa 4-6 liter air mendidih, tambah garam dan masukkan pasta.
2. Masak sehingga al-dente 9-11 minit.
3. Strain, rizab 1/4 cawan pasta air.
4. Sementara itu, dalam daging goreng pan besar sehingga rangup.
5. Terikan pada tuala kertas. Rizab drippings 2 sudu daging.
6. Tambah bawang dan bawang putih untuk drippings bacon.
7. Masak sehingga lembut, kira-kira 3 minit.
8. Tuangkan wain lebih bawang dan bawang putih. Memasak 3 minit.
9. Pulangan bacon untuk menyorot.
10. Tambah pasta untuk menyorot dengan bawang, bawang putih dan daging.
11. Suppose dengan penyepit untuk kot. Masak sehingga pasta panas dan menyerap sos kurang 1 minit.
12. Pukul telur bersama-sama dan kedua-dua keju.
13. Perlahan-lahan menambah beberapa sudu air pasta terpelihara untuk marah telur.
14. Buang pasta daripada haba.
15. Tuangkan campuran telur ke atas pasta dan gaul dengan penyepit sentiasa sehingga pasta itu bersalut.
16. Tambah baki air pasta pasta jika kelihatan kering atau melekat bersama-sama.
17. Taburkan dengan lada retak segar dan dicincang parsli segar.
18. Suppose sekali lagi. Hidangkan serta-merta.



0 comments:

Post a Comment

 

Lady Bird Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template